Workshop Leren door imiteren 28 april 2018

Op zaterdag 28 april 2018 organiseer ik weer de workshop
“Leren door imiteren” Tijdens deze dag leer je hoe je imitatieleren als trainingsmethode kunt toepassen.

De methode gaat uit van het natuurlijke vermogen van de hond om mensen na te kunnen doen. Imitatieleren is een vorm van leren die nog niet lang gebruikt wordt in de training van honden.

Meer informatie vind je hier: Leren door imiteren

 

Tinley Gedragstherapie voor Dieren

Sinds 2 oktober ben ik als gedragstherapeut voor honden aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren.

Deze stap zorgt ervoor dat ik mezelf nog verder kan ontwikkelen als gedragstherapeut door samen met collega’s te sparren. Het delen van elkaars ervaring is een belangrijke aanvulling

Gedragstherapie voor dieren

Tinley Gedragstherapie voor Dieren is dé specialist in diergedrag. Er zijn zo’n 30 gedragstherapeuten bij aangesloten voor honden, katten, konijnen, paarden en papegaaien. De basis van de gedragstherapie is een kennis van wetenschappelijke inzichten en ervaring. Ook het respect voor dieren en mensen is een wezenlijk onderdeel van de visie van Tinley gedragstherapie. Iedere eigenaar en hond zijn uniek, iedere therapie zal daarom ook moeten passen bij de specifieke situatie.

Ik hoop in de toekomst veel klanten te kunnen helpen met het oplossen van het probleemgedrag van hun hond. Meer informatie vind je op de volgende pagina: gedragstherapieTinley Gedragstherapie voor Dieren

 

17 april Workshop Leren door imiteren

Op 2e paasdag, 17 april, organiseer ik de workshop “Leren door imiteren”.

Meer informatie over “Leren door imiteren” vind je op deze pagina.

De cursus zal worden gegeven bij Stal Vermue, in Heinkenszand. Er zullen maximaal 6 combinaties meedoen.

De kosten van de workshop zullen € 45,- bedragen. Dit is inclusief lunch,  koffie/thee en het cursusboek.

Pootjes op kruk Yindi
Pootjes op kruk Yindi

Je kunt je opgeven bij Carlian Brauckmann,

per mail: carlian@kynocb.nl of telefonisch: 06 21 911 797

7 april 2017 Lezing “Feiten en fabels over hondenopvoeding”

Op 7 april 2017 geef ik weer een lezing over honden en hun gedrag.

Hoe leren honden? Er wordt veel gezegd en geschreven over wat een hond wel of niet begrijpt. Je mag nooit corrigeren want dan worden ze bang of juist dat je een duidelijke leider moet zijn. Wat is hiervan nu waar en wat niet?

Deze lezing is bedoeld als leidraad. Hoe maak je jouw hond duidelijk wat je van hem wilt en wat hij beter kan laten. Daar zijn verschillende manieren voor, iedere hond-baas combinatie zal daar zijn eigen weg in moeten vinden. Maar wat wel hetzelfde is voor iedere hond dat zijn de basis leerprincipes. En daar gaat deze lezing over. Als je weet hoe een hond leert dan kun je zelf de keuze maken die bij jou past. Ben je een natuurlijke leider of werk je veel liever met veel beloningen. Misschien hoef je helemaal niet te kiezen en werkt een combinatie van deze zaken wel het beste.

Wil je weten hoe honden leren en hoe jij hier goed op in kunt spelen dan is deze lezing een uitstekende manier om je kennis aan te vullen.

De kosten voor deze twee uur durende lezing zijn € 12,50, inclusief 2 consumpties. Laat even van te voren weten dat je komt, je kunt je opgeven via de mail of telefonisch.

Meer informatie vind je op de volgende pagina

 

 

 

Asiel De Bevelanden

Sinds  januari 2017 werk ik als vrijwilliger in het asiel van Goes. Ik wilde graag iets extra’s mijn kennis en ervaring doen. De vrijwilligers in het asiel hebben al heel veel werk te doen, en op deze manier kan ik de honden iets extra’s geven.

Op woensdagochtend help ik mee om de honden wat extra aandacht te geven. Daarnaast kan ik mijn trainingservaring inzetten om de honden net een beetje meer manieren bij te brengen. Ook kan ik de andere vrijwilligers bijstaan als ze vragen hebben over het gedrag van een bepaalde hond. Ik kan ook gerichte informatie geven over hoe bepaald gedrag ontstaat en wat je daaraan kunt doen.

Als extraatje geef ik korting op een privétraining voor alle honden die geplaatst worden via het asiel. Het is altijd prettig om een steuntje in de rug te krijgen bij een nieuw begin. Bovendien ken ik de honden die geplaatst zijn en dat is ook handig om te weten wat hun sterke en zwakke punten zijn.

Kortom, ik hoop dat deze samenwerking voor iedereen positief uitpakt. Ik vind het in ieder geval al heel erg leuk om te doen.

Nieuws dierenasiel de Bevelanden

Dierenasiel de Bevelanden
Dierenasiel de Bevelanden

Kynologisch Adviesbureau Carlian Brauckmann, met respect voor hond en baas