Hondentraining

Op mijn hondenschool maak ik geen onderscheid in mijn hondentraining voor pupjes en volwassen honden. Iedere hond moet uiteindelijk een fijne huisgenoot worden en dus dezelfde dingen leren. Ik vind het ook heel belangrijk dat honden, zowel jong als oud, met allerlei verschillende honden in aanraking komen. Het is voor een pup heel belangrijk om te leren omgaan met volwassen honden. En voor grote honden is het belangrijk om kennis te maken met puppies en te leren dat je daar wat voorzichtiger mee moet zijn. En wat is een betere omgeving om dit te leren dan op een hondentraining met sociale volwassen honden?

Basiscursus

Daarom is mijn basiscursus toegankelijk voor honden vanaf de leeftijd van 8 weken en kunnen ook honden van 10 jaar best nog een hoop leren! De oefeningen worden gezamenlijk gedaan, iedere hond doet deze op zijn eigen niveau. Dus een pupje leert het commando “ZIT” en een hond die al wat verder is doet de oefening “ZIT EN BLIJF”. Zo kun je van elkaar leren en elkaar stimuleren. Het voordeel van deze manier van werken is dat iedere hond/baas combinatie op zijn tempo kan leren. Sommige honden leren heel snel, sommige honden zullen er iets langer over doen. Ook komen sommige baasjes al met hun 3e hond op training. Deze combinaties hebben vaak thuis al flink geoefend en kunnen nu gewoon op hun eigen niveau instappen. De bedoeling is dat iedere combinatie na 10 lessen een bepaald niveau bereikt heeft. De hond moet dan de volgende commando’s kunnen uitvoeren: Zit, af, naast en blijf. Of ze dit ook altijd doen is natuurlijk ook een kwestie van karakter van de hond en volhardendheid van de baas.
 
Het is ook mogelijk om een certificaat te halen. Deze certificaten geven aan welk niveau jij en je hond bereikt hebben met de training.

Kynologisch Adviesbureau Carlian Brauckmann,