Speuren met plezier

Speuren is een leuke manier om samen met je hond buiten bezig te zijn. Het is ook geschikt voor bijna iedere hond. Ook oudere honden, of honden die niet meer zo snel zijn kunnen op deze manier toch samen met de baas bezig zijn.

De meeste honden vinden het heel erg leuk om met hun neus te werken. Speuren geeft ook veel voldoening. Door te speuren kunnen honden hun energie kwijt zonder dat ze fysiek zwaar moeten werken. Het is een manier om het zelfvertrouwen van de hond te vergroten. De baas leert te vertrouwen op de neus van de hond.  Na een training zijn de honden lekker moe en voldaan.

Tijdens de cursus bouwen we het speuren langzaam op. De bedoeling is dat de honden aan het eind van de cursus een spoor kunnen volgen om een mens te vinden. We beginnen met een kort spoortje en bouwen dit langzaam uit naar een langer spoor. Je kunt na deze cursus hier ook zelf mee aan de slag.

De kosten zijn € 175 ,- voor 5 privétrainingen.  De trainingen duren ongeveer een 30 tot 45 minuten. Het is ook mogelijk om met twee baas/hond combinaties te komen, de kosten zijn dan € 150,- per combinatie.

Mariska en Belle starten

Kynologisch Adviesbureau Carlian Brauckmann,