Voorstellen

Mijn naam is Carlian Brauckmann en ik heb sinds 2008 mijn eigen adviesbureau voor hondeneigenaren. Met mijn passie voor honden kan ik mensen helpen om hun hond beter te leren begrijpen. Gedragstherapie voor honden is gebaseerd op het samen zoeken naar de juiste oplossing voor de hond en zijn eigenaar. Er is niet één vaste oplossing voor bepaald probleemgedrag, het is belangrijk om te kijken naar de individuele hond en baas.

Gedragstherapie voor honden

Sinds oktober 2017 ben ik aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren. Deze organisatie is al 23 jaar dé specialist in diergedrag. Alle gedragstherapeuten zijn gediplomeerd en hebben ruime ervaring. Mijn visie als gedragstherapeut is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. . Meer informatie over gedragstherapie voor honden vind je hier: gedragstherapie.

Hondentraining

Ik geef training in kleine groepjes zodat er veel ruimte is voor individuele begeleiding. Iedere combinatie van hond en baas is uniek, ook de aanpak zal daarom verschillen. Maar de basis voor alle trainingen is het vertrouwen dat hond en baas in elkaar moeten hebben. Daarnaast is ook het respect heel belangrijk. Het respect tussen hond en baas, gebaseerd op vertrouwen. Eerlijkheid en duidelijkheid zijn de basis voor deze band. De bedoeling van mijn trainingen is de band tussen baas en hond te versterken. Door samen te communiceren bouw je de band op en groeit het vertrouwen. Het is dan ook heel belangrijk om te weten hoe een hond communiceert. Er is tijdens de trainingen dan ook veel aandacht voor de taal van de hond. Lichaamstaal en gedrag vertellen je hoe een hond zich voelt. Snapt hij de oefening wel helemaal, begrijpt hij wel wat je bedoelt? De theorie over al deze zaken wordt tijdens de trainingen behandeld. Er is ook altijd ruimte voor individuele vragen. De basis van mijn trainingen zijn oefeningen die bedoeld zijn om de omgang met je hond in het dagelijks leven makkelijker te maken. Daarnaast komen er ook andere zaken aan bod, zoals het apporteren of wat hindernissen om de training leuk en afwisselend te houden. Aan het eind van de training is het de bedoeling dat zowel baas als hond tevreden en ontspannen naar huis gaan. Gezond moe doordat zowel lichaam als geest hun portie uitdaging gehad hebben. Meer informatie over de trainingen vind je hier: hondentraining.

Kynologisch Adviesbureau Carlian Brauckmann,