Feiten en fabels over hondenopvoeding

Vrijdag 7 april 2017 om 19.30 uur.

 

Een hond opvoeden en trainen lijkt zo eenvoudig. Je vertelt ze wat de bedoeling is en je beloont als ze het goed doen. Maar in de praktijk blijkt dat het toch niet zo eenvoudig is. Je hond begrijpt niet wat je bedoelt of begrijpt je wel maar doet gewoon waar hij zelf zin in heeft. Wat zijn de valkuilen en hoe weet je of je hond ook snapt wat je bedoelt?

Er zijn veel verschillende trainingsmethodes, en het is lastig om voor jezelf uit te zoeken wat nu voor jou de beste methode is. Maar iedere hond leert volgens eenzelfde principe. Natuurlijk zijn er verschillen in karakter die maken dat je niet iedere hond precies hetzelfde reageert. Maar de basisprincipes zijn voor iedere hond gelijk. Als je die principes kent kun je zoeken naar de manier die bij jullie als baas-hond combinatie past.

Tijdens deze lezing zal ik de uitleggen wat het verschil is tussen opvoeden en trainen. Ook zullen de basisprincipes van het leren van honden uitgebreid aan bod komen. Ik zal verschillende methodes bespreken en uitleggen waar die methodes op gebaseerd zijn. Want er zijn zoveel verschillende methodes en meningen dat het soms lastig is om te bepalen wat bij jou past. Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om aan informatie te komen, op het internet zijn veel mensen die zeggen dat zij de enige juiste methode hebben uitgevonden. Maar hoe weet je ook of die methode werkt? Of dat die methode wel bij jou past?

Daar gaat deze lezing over. Hoe vertel je jouw hond wat je bedoelt en hoe zorg je ervoor dat hij jouw commando ook opvolgt.

De lezing is bedoeld voor iedereen die graag meer over honden en hun gedrag wil weten, inschrijven kan bij  carlian@kynocb.nl

Kosten: € 12.50, incl. 2 consumpties.

Lokatie: kantine van Stal Vermue.

Graag van te voren even laten weten dat je komt.

Kynologisch Adviesbureau Carlian Brauckmann,