Behendigheid

Als je graag iets samen met je hond onderneemt is behendigheid een leuke optie. Je leert samen te werken om zo snel mogelijk een parcours af te leggen. Daarvoor is vertrouwen en begrip nodig. De basis van iedere goede baas/hond verhouding . Het is ook goed voor het zelfvertrouwen van de hond. Hij leert om zijn lichaam te gebruiken, hij leert obstakels te overwinnen.

Senna tijdens de behendigheid
Senna

Daarnaast vinden veel honden het leuk om actief iets te ondernemen. Ze mogen springen en rennen. Maar dat is niet mogelijk als de hond niet onder appèl staat. Het is een sport van samenwerken. Natuurlijk moet de hond het leuk vinden, maar dat wil  niet zeggen dat hij zomaar wat mag doen. Daardoor zal de band tussen hond en baas sterker worden. Je gaat samen het parcours afleggen. De hond leert op jou te letten, zichzelf te beheersen en met plezier te doen wat je hem vraagt.

Er zijn verschillende toestellen zoals sprongen, de wip, de tunnel en de paaltjes. Ook honden die wat minder atletisch gebouwd zijn kunnen meedoen, dan worden de hindernissen aangepast aan de

Balans en lichaamsbeheersing
Balans en lichaamsbeheersing

mogelijkheden. Het gaat vooral om het samenwerken, het leren om elkaar te begrijpen. Maar het doel is wel om uiteindelijk een volledig parcours zo snel mogelijk af te leggen.

 

Behendigheid is geschikt voor honden van iedere grootte. De cursus behendigheid wordt gegeven op maandagavond en dinsdagochtend.

Ook kleine honden vinden het leuk.
Ook kleine honden vinden het leuk.

Kynologisch Adviesbureau Carlian Brauckmann,