Yindi en imitatieleren

Workshop Leren door imiteren

De workshop Leren door imiteren, oftewel “Wat jij kan kan ik ook” is een kennismaking met een nieuwe trainingsmethode.

Dat honden leren door naar elkaar te kijken is in de praktijk wel bekend.  Maar dat ze ook volkomen nieuwe oefeningen kunnen leren door naar mensen te kijken is nog niet zo lang bekend.
Dit is een leuke workshop om samen met je hond te doen. Het is gebaseerd op de “Do-as-I-do” methode.
Je leert tijdens deze dag wat deze methode inhoudt en hoe je het in praktijk brengt. Je oefent samen met je hond en je leert ook van het kijken naar de andere combinaties. Daarnaast krijg je ook een stuk theorie over deze methode. Aan het eind van de dag krijg je een theorieboek mee waarin de stappen om het aan te leren nog een keer duidelijk staan uitgelegd.

Leren door imiteren
Leren door imiteren

De workshop is geschikt voor honden van alle rassen en leeftijden. Wel is een bepaald trainingsniveau vereist. De honden moeten sociaal zijn en het niet erg vinden als er vreemde mensen en honden in de buurt zijn. De hond moet op commando op zijn plaats kunnen blijven. Daarnaast is het de bedoeling dat de hond tenminste twee oefeningen kent die de baas voor kan doen. Dat wil zeggen, op commando ergens op gaan staan, pootjes op een krukje zetten of in een kratje gaan zitten/staan. Deze oefening moet onder verbaal commando staan, het liefst met zo min mogelijk lichaamstaal.

De workshop duurt van 10 .00 tot 16.00 uur. De kosten bedragen € 95,-. Dat is inclusief koffie/thee en een lunch. Ook krijgt iedereen een trainingshandleiding mee naar huis. De workshop wordt gegeven in Heinkenszand bij Stal Vermue, Plattendijk 3.

Het is ook mogelijk om zonder hond te komen. De kosten voor toeschouwers bedragen € 47,50.

Lijkt het je leuk maar wil je meer weten? Stuur dan een mailtje met je vraag of neem telefonisch contact op.

Kynologisch Adviesbureau Carlian Brauckmann,